Announcement

Collapse
No announcement yet.

Wie of wat is onze grootste vijand in de wereld?

Collapse
X
 
 • Filter
 • Time
 • Show
Clear All
new posts

 • Wie of wat is onze grootste vijand in de wereld?

  Wie is onze grootste vijand in de wereld?

  Een bepaald land als China, Rusland, USA ?
  Een bepaalde groep terroristen als IS, Al Qaida ?
  Een bepaalde techniek als internet, social media, kloonwetenschap ?
  Een bepaalde religie als Islam, Christendom ?
  Een bepaalde macht als bankenwereld, internetbedrijven, multinationals ?
  Een bepaalde politieke stroming ?
  Iets anders?

 • #2
  lastige vraag... omdat we veel niet weten, maar wel vermoeden... ik ben niet zo van de complot theorieen, en bepaalde landen zullen dingen doen om zich zelf te verrijken. Maar ik heb niet de indruk dat wij in Nederland bang moeten zijn voor landen met expansiedrift in de vorm van land, dus oorlog. Hooguit Rusland in eigen regio met bv de Krim omdat er Russen wonen en het ooit v Rusland was.

  Terroristen groepen zijn er altijd, maar hebben wij in ons land amper last van. De aanslagen die zijn geweest worden weleens in naam genoemd van een groep, maar meestal zijn het lonewolfs of trieste mislukte personen die uit woede, frustratie dan iets uithalen zoals laatst in Utrecht in die tram of die man op het CS van Amsterdam.

  Religie is ook niet direct een gevaar in ons land, al heeft de Islam soms wat nare trekjes, en sluipt dat wel meer in ons systeem qua feestdagen, kleding, moskeeen, maar heb niet de indruk dat dat direct een gevaar is, want meeste moslims hebben de vredige variant van hun geloof en nemen andere mensen niet de maat.

  Denk dat als er al gevaren te noemen zijn dat het vooral in bedrijven zitten die veel via internet en ook via de politiek invloed kunnen uitoefenen op ons als consument, en banken hebben ook veel macht. Ze controleren de gewone man veel en kunnen bepalen wel of geen hypotheek/lening geven, en daar zijn ze veel strenger in geworden, terwijl ze zelf de kluit vaak belazeren met grote fraude zaken en dan met een deal met de overheid of een boete ermee weg kunnen komen. Dat lukt de gewone burger nooit. En zij hebben ook destijds de economische crisis veroorzaakt wat jaren effect heeft gehad op vele levens van ons als burgers in werkgelegenheid en welvaart.

  Comment


  • #3
   wat dachten we van fakenieuws in het algemeen die belangrijke zaken kunnen beinvloeden?

   Comment


   • #4
    als ik naar afgelopen week kijk, ga ik toch langzaam denken dat die klimaat engnekken misschien toch wel een punt hebben met verandering van het klimaat

    Comment


    • #5
     Klimaat verandert ook wel, daar is denk geen twijfel over. Wel hoe we het moeten bestrijden, als vele landen daar niets aan doen, moeten wij dan absurde bedragen de bevolking laten betalen voor maatregelen die amper effect hebben?

     Comment


     • #6
      Ik zou zeggen ontevredenheid, jaloezie en hebberigheid zijn onze grootste vijanden

      Comment


      • #7
       Originally posted by Ed Raket View Post
       Klimaat verandert ook wel, daar is denk geen twijfel over. Wel hoe we het moeten bestrijden, als vele landen daar niets aan doen, moeten wij dan absurde bedragen de bevolking laten betalen voor maatregelen die amper effect hebben?
       Zijn heel veel mensen die daar aan twijfelen hoor.

       Comment


       • #8
        klimaat verandert, dat kan iedereen zien, maar welke maatregelen moet je nemen, en dat kan je als stad of land alleen met wat maatregelen niet zeggen dat dat helpt. Als vele landen het niet doen. Dus we zitten onszelf voor de gek te houden. En we betaalt alles? juist de grote groep burgers. Is gewoon weggegooid geld zonder effect. Moeten we dan achter de milieukenners lopen, die wel gelijk hebben dat er wat moet gebeuren, maar zijn die zo naief dat ze niet zien dat wat zij bedacht hebben weinig effect heeft. En iets doen omdat het je plicht is of omdat het een goed gevoel geeft is dan toch onzin of hypocriet?

        Comment


        • #9
         Hoezo kan iedereen dat zien Frans? Ik lees genoeg om te zien dat het allemaal niet zo dramatisch is. Staat vaak genoeg in de telegraaf en ook geertje en Baudet denken er anders over. Nou als ik moet kiezen wie ik moet geloven die gladde leugenaar Rutte en die puber van d66, of pvv en fvd nou dan weet ik het wel

         Comment


         • #10
          Nieuwe dieselauto's schijnen nu weer wel goed voor het milieu te zijn, wie kan het nog volgen?

          Comment


          • #11
           die elektrische bakken schijnen ook niet goed te zijn voor het milieu! Die batterijen waar ze op rijden zijn hartstikke vervuilend om te maken. er is altijd wat, niks is goed.

           Comment

           Working...
           X